Corona (COVID19)

De ontwikkelingen rondom het corona virus gaan momenteel razendsnel. Wij willen u als cliënt binnen PMC hierover goed informeren.

PMC heeft n.a.v. de recente ontwikkelingen en maatregelen omtrent Corona besloten om de deuren grotendeels gesloten te houden.

Alleen voor acute en urgente zorg kunnen er nog patiënten in de praktijk behandeld worden. Indien u door acute klachten niet meer kunt functioneren of als u verwezen wordt door arts/specialist, kunt u contact opnemen voor een afspraak.

In alle overige gevallen zal PMC de patiënten op afstand (online/ telefonisch/ video calls) begeleiden. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt, neem dan contact op (0522-247114)

Verder blijven onderstaande adviezen onverminderd van kracht.

Als u de door het RIVM beschreven corona-achtige klachten ervaart (neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts) verzoeken wij u om de afspraak te annuleren of te verzetten. Wilt u in dat geval tijdig contact op te nemen met ons secretariaat? (Tel.: 0522-247114)

Bij twijfel kunt u altijd even bellen om te overleggen. We gaan uiterst zorgvuldig om met de gezondheid van onze cliënten en therapeuten, zoals je dat van jouw vertrouwde fysiotherapiepraktijk kunt verwachten. Mocht jouw therapeut vanwege klachten niet aanwezig kunnen zijn, dan word je daar persoonlijk over geïnformeerd. We zullen dan samen naar een andere oplossing zoeken.

Fysiotherapie op afstand

Kun je niet naar de praktijk komen, dan is fysiotherapie op afstand mogelijk. De therapeut kan telefonisch de voortgang bespreken en de nodige oefeningen via e-mail toesturen. De afspraak wordt als algemene fysiotherapie gedeclareerd. Neem contact op met de praktijk voor meer informatie.

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn:

  • Was je handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik weg.
  • Schud tijdelijk geen handen.
  • Raak het gezicht zo min mogelijk aan, met name de ogen, neus en mond.
  • Neem een eigen schone handdoek mee naar de praktijk.
  • Indien mogelijk tijdelijk alleen telefonisch overleg over afspraken/ verwijzingen/ declaraties/ afhandeling facturen.

Mocht er iets veranderen omtrent het coronavirus dan houden wij u hiervan op de hoogte. Via het RIVM kunt u hier de actuele status over het coronavirus volgen.

Kijk voor meer informatie op onze website: pmcnederland.nl/actueel

Hartelijk dank voor uw begrip en medewerking.

Met vriendelijke groet, Team PMC Nederland.