Fitkids

Fitkids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening, opgezet door Stichting Fitkids.

De kinderen trainen bij Fitkids gedurende een half jaar tot een jaar, onder professionele begeleiding. Bij Fitkids is altijd een kinderfysiotherapeut betrokken. In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei soorten sport en spel gedaan.

Waarom Fitkids?

Fitkids is speciaal opgezet voor kinderen met een chronische ziekte of beperking die te weinig bewegen. Tijdens het Fitkidsprogramma leert het kind dat bewegen leuk en gezond is. Er wordt getraind in kleine groepjes van maximaal 10 kinderen.

Voor wie?

Fitkids is er voor kinderen van 6 tot 18 jaar met bijvoorbeeld astma, taaislijmziekte, downsyndroom, diabetes, jeugdreuma, een motorische achterstand, autisme of een aangeboren hartafwijking. De kinderen worden meestal doorverwezen door een kinderarts of andere specialist.

Daarnaast biedt Fitkids Apeldoorn ook een programma voor kinderen die door overgewicht problemen ondervinden van/aan het bewegingsapparaat en de ontwikkeling ervan.

Doel van Fitkids

In Fitkids ontdekken de kinderen weer plezier in bewegen te krijgen. Een belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. In Fitkids wordt het kind gestimuleerd om na het doorlopen van het Fitkidsproject door te gaan met een andere sportactiviteit bijvoorbeeld in clubverband. Dit kan eveneens beschouwd worden als een doel van Fitkids.

Iets voor jou?

Geef je nu op via info@fitkidsapeldoorn.nl of bel voor meer informatie met 055-3603047 of 0522-247114
Kijk voor alle informatie op fitkids!

Aanmelden?
Wil je je direct aanmelden klik dan op aanmeldingsformulier en vul de gegevens zo compleet mogelijk in. Als alle gegevens ingevuld zijn, klik je op verstuur. Als het formulier ontvangen is wordt je zo spoedig mogelijk gebeld om de eerste afspraak te maken.