Ademhaling en Ontspanningstherapie

Minder stress en meer lucht dankzij Ademhaling en Ontspanningstherapie!

Ademhaling en ontspanningstherapie voor een rustiger gevoel en minder klachten bij spanning.Bij ademhalingstherapie kijken we naar de ademhaling en hoe we deze weer natuurlijk en ontspannen kunnen krijgen. Terwijl we bij ontspanningstherapie ons richten op het bewust worden en omgaan met lichamelijke en mentale gespannenheid.

Door de therapieën kunt u ontdekken of uw klachten samenhangen met stress of een verhoogde spanning. Met aandacht, een goede houding en gecontroleerde adem kan spanning veel beter gestuurd worden en verminderen of verdwijnen de klachten.


Heeft u last van de volgende klachten? Dan kan dit een indicatie zijn van verkeerd ademen of stress;

  • Spanningsgerelateerde problemen zoals; hyperventilatie klachten, vermoeidheid, hoofdpijn, slaapproblemen en burn-outklachten.
  • Psychische problemen; vooral bij angst, maar ook depressie, fobieën, paniek, traumaverwerking.
  • Functionele problemen; van houding, adem, stem en beweging: zoals rug- en nekklachten en ademproblemen, maar ook scoliose, verbetering rompbalans, chronische pijn, RSI, whiplash, stemproblemen.
  • Spanningsproblemen met specifieke oorzaak; klachten bij hart- en longpatiënten, maar ook bij mensen met neurologische of inwendige orgaan problemen.

Ga voor uzelf en raadpleeg uw fysiotherapeut voor weer een ontspannen ademhaling en een ontspannen lijf! Maak nu een afspraak en voel u snel weer beter in uw vel.

Minder stress en meer lucht