Total Body Check. Sporten met gericht bewegingsadvies

Total Body Check | Bereik je trainingsdoelen sneller met de PMC Fysiotherapeut

TBC | Total Body Care | Gericht bewegingsadvies van je fysiotherapeutGa je binnenkort starten met trainen of ben je al een tijd bezig met sport? Dan is het altijd fijn om te weten of je verantwoord kunt starten met trainen. Met de Total Body Check bij PMC Nederland kom je er achter hoe je er voor staat!

Tijdens deze gratis check* kijkt de fysiotherapeut uitgebreid naar de fysieke gezondheid van je lichaam. We nemen je trainingsdoelen mee en kijken naar tekenen die kunnen wijzen op overbelasting of andere voorwaarden. Door de lichamelijke check heb je nu een beter beeld van:

  • overbelasting in je huidige trainingsopbouw
  • Reageert je lichaam op de juiste manier op de trainingsbelasting

Alle bevindingen worden voor je in kaart gebracht en met dit gerichte bewegingsadvies kun jij weer heerlijk verder sporten met een zeker gevoel.

Klik hier om je nu aan te melden voor de Total Body Check!

Meld je via ons contactformulier of bel direct voor een afspraak met ons centrale nummer: 0522-247114

*Ben je aanvullend verzekerd, dan zijn er geen kosten verbonden aan deze service.

Sporten in Het Klooster met kloosterfit!

Sporten in een Klooster? Alleen in Hoogeveen!

“Fit door het leven”, dat is de slogan van Het Klooster. Het Klooster biedt een zeer divers aan activiteiten en informatie. Voor Jong of oud, in topconditie of in een moeilijkere periode in uw leven. Het Klooster biedt voor elk wat wils als het gaat om voeding & vitaliteit of bijvoorbeeld beweging en het voorkomen van blessures.

Ook voor onze huurders in Het Klooster kunnen we natuurlijk niet achterblijven en dus zijn we een zeer leuke actie gestart.

 

Kloosterfit! Verantwoord sporten.

Onder begeleiding van het PMC Sportfysio Team kunt u in Het Klooster sporten voor het actietarief van 27,50 per maand.

Beweegt u met ons mee? Meldt u zich dan vandaag nog aan via het aanmeldformulier of schrijf u in aan de balie van Het Klooster in Hoogeveen.

 

Wanneer kan ik sporten?

Elke maandag en donderdag van 17.00 tot 18.00! Voor vragen kunt u bellen met ons centrale nummer: 0522-247114.

PMC Meppel zoekt synergie

De therapeuten van Paramedisch Centrum Meppel zoeken nadrukkelijk de synergie. Op de locatie van Onderwijspark Ezinge werken de fysiotherapeuten Rob Hoogeveen en Corien Jansen samen met Ankie Wellness Center, precies zoals ze dat ook op andere sportlocaties
in de stad doen.

Rob Hoogeveen en Corien Jansen van PMC Nederland.‘We combineren de sport, zorg en vitaliteit al een aantal jaren’, legt Hoogeveen uit. ‘We willen elkaar versterken en ondersteunen. Zij doen de sport, wij staan klaar om de mensen gezond te houden! Wij helpen de mensen preventief en curatief. Op Ezinge komen natuurlijk veel sporters over de vloer, wij bieden daar meerdere therapieën aan: sportfysiotherapie, manuele therapie, sportpodologie, revalidatie, maar sinds kort ook shockwave en echografie. Dat is helemaal actueel en van deze tijd, je hoeft voor een echo nu niet meer speciaal naar het ziekenhuis, wij kunnen zelf spieren en gewrichten in kaart brengen.’

 

‘We willen elkaar versterken en ondersteunen. Zij doen de sport, wij staan klaar om de mensen gezond te houden!

 

In de visie van Rob Hoogeveen zijn mensen zelf verantwoordelijk voor hun gezondheid. ‘Wij begeleiden en adviseren, onze benadering is dat we de zorg door een andere bril bekijken. Heel veel mensen zien we maar een paar keer, die bellen wel als ze er weer aan toe zijn.’

Op Ezinge was de synergie al snel merkbaar, nadat PMC Meppel kort na de opening aansloot. ‘Iemand sport en wordt doorgestuurd naar ons, andersom sturen we iemand die uitbehandeld is, weer door naar Ankie om te gaan sporten.’ PMC biedt al jaren gespecialiseerde zorg voor schouder en knierevalidatie, bijvoorbeeld na een voorste kruisbandoperatie of een schouderoperatie. PMC begeleidt ook mensen met COPD, long- en hartklachten, of ouderen die last hebben van artrose, een nieuwe heup of knie hebben gekregen.

Er zijn voor Hoogeveen en zijn team nog steeds uitdagingen, bijvoorbeeld om de samenwerking met collega’s binnen GoedMeppel te intensiveren. ‘Er zijn hier allemaal mensen in huis, die voor specifieke begeleiding kunnen zorgen. Al die collega’s hebben allemaal hun eigen aandachtgebied.’

Voor meer informatie belt u 0522-247114 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Nieuw bij PMC; Echografie voor een nog beter behandelresultaat!

schocktherapie1 Echografie is een prachtige onderzoeksvorm waarmee heel goed ontstekingen / zwellingen / vochtophoping / spierscheurtjes / peesscheurtjes in beeld gebracht kunnen worden. Zo biedt dit een zinvolle methode voor aanvullende diagnostiek.

Voor de patiënt betekent dit in de praktijk dat het behandelplan nog beter afgestemd kan worden op de fysieke/lichamelijke klachten.

PMC heeft 2 opgeleide echografisten in het centrum die voor u klaarstaan voor het maken van een echo. U kunt hiervoor apart een afspraak maken of in overleg met uw behandelend therapeut.

unnamed“Met echografie helpen wij u graag verder!”

Total BodyCheck

De ideale ondersteuning om je trainingsdoelen te bereiken!

a-2_PMC-6_CMYK_FLATWil jij weten of je verantwoord kunt starten met je training? Ben jij goed bezig met je sport? Weet je zeker dat je niet aan het overbelasten bent in je huidige trainingsopbouw? Reageert je lichaam op de juiste manier op alle trainingsbelasting?

Meld je dan nu aan voor de Total Body Check.

Tijdens deze check wordt er uitgebreid stilgestaan bij je trainingsdoelen en en de manier hoe je dit wilt bereiken. Er wordt ook gekeken of er tekenen en symptomen zijn die kunnen wijzen op overbelasting of andere voorwaarden.

Daarnaast wordt er een fysiek onderzoek verricht van het gehele lichaam. Hierbij wordt accent op de sport-/arbeid specifieke onderdelen gelegd die extra aan belasting onderhevig zijn. Alle bevindingen worden in kaart gebracht en van daaruit ontvang je een gericht advies waar je mee verder kunt.

Indien je aanvullend verzekerd bent, zijn er geen kosten verbonden aan deze service.

Meld je via ons contactformulier of bel direct voor een afspraak met ons centrale nummer: 0522-247114

Sporten 2016!

sport_en_ambitieJe sport en je hebt ambities?!

Of je nu 1 maal per week sport of je traint 2 maal per dag, op elk niveau wil je het maximale uit je sport halen. “In conditie blijven en het liefst blessurevrij!”
En dit wil je zo houden.