Fysiotherapie

Uw Fysiotherapeut: specialist in bewegen!

Bewegen lijkt vanzelfsprekend. Goed functioneren van het menselijk lichaam is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Maar niet voor iedereen.PMC | Fysiotherapie, beweging en revalidatie

Bewegen kan een last zijn en tot vervelende klachten leiden. Blijf er niet mee zitten, met fysiotherapie kunnen de klachten vaak uitstekend worden behandeld.

Het specialisme van de fysiotherapeut, de sportfysiotherapeut en de manueel therapeut is het adviseren, begeleiden en behandelen bij stoornissen in houdingen en/of bewegen.

Denk dan aan blessures van spieren, pezen banden en gewrichten. Maar ook functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen en huid kunnen worden behandeld.

De klachten waarmee mensen bij de fysiotherapeut komen zijn zeer uiteenlopend zoals;

  • pijn in spieren of gewrichten
  • krachtvermindering of  beperkingen in de beweging
  • ademhalingsproblemen, zwellingen (bijvoorbeeld na een operatie).

 

Wist u dat Fysiotherapie al in de tijd van de oude Romeinen werd uitgevoerd. Bijvoorbeeld in de vorm van oefeningen of massage….?

 

Voor wie is de fysiotherapeut?

PMC_Fysiotherapie_bewegingstherapie_oefentherapieJaarlijks gaan er ruim 2 miljoen mensen met lichamelijke klachten naar de fysio. Jong en oud. Het gaat hier vaak om een sportblessure, om te herstellen na een operatie, klachten opgedaan door een verkeerde beweging of tijdens het werk, ziekte of simpelweg omdat het lichaam nou eenmaal ouder wordt.

Uw fysiotherapeut helpt u op een verantwoorde manier bij het herstelproces, zodat u weer zo goed als mogelijk uw leven kunt voortzetten. Waar mogelijk wordt er gestreefd naar de oude situatie of een verbeterde situatie. Soms laat het letsel of de weefselschade dit niet toe. Optimaal functioneren in het dagelijks leven en op sportniveau staat dan centraal tijdens de revalidatie.

 

PMC Nederland staat voor SynergieWat kan de fysiotherapeut voor u doen?

Fysiotherapie bestaat uit verschillende deelgebieden zoals: bewegingstherapie, fysische techniek, massage, oefentherapie. Samen vormen deze onderdelen het totaal. Binnen elk van onze Paramedisch centra, kunt u rekenen op een grote hoeveelheid kennis, professionaliteit en ervaring.

De deskundigheid is groot bij het PMC, omdat diverse specialisten door het hele land samen werken als één groot team.

Dat is de kunst van Synergie. Samen sterker!

Door de jaren is er specialisatie opgebouwd voor o.a.:

  • nek, rug– en schouderklachten
  • sportblessures (sportfysiotherapeut)
  • gevolgen van artrose
  • manueel therapie

Naast de uitgebreide onderzoekstechnieken zijn er een aantal testmogelijkheden die het vaststellen en/of uitsluiten van een diagnose ondersteunen. De kracht van de therapie komt doordat niet alleen de therapeut maar ook u als patiënt actief betrokken wordt bij het herstelproces. Een behandeling fysiotherapie heeft een gemiddelde duur van 20-30 min.