Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie; Speciaal voor sporters!

Sportfysiotherapie doe je bij het PMC. Snel weer op jouw niveau sporten!Als sporter heb je ambitie. Of je nu twee keer per week sport of één maal per dag traint. Op elk niveau wil je het maximale uit je sport halen, het liefst blessurevrij.

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Een Sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en hoe je geblesseerd kan raken. Door preventieadvies, en een goed afgestemd plan tackle je met sportfysiotherapie, de meest voorkomende hindernissen. Je bent verantwoord in beweging met als uitkomst; Sneller fit en plezierig kunnen blijven sporten!

Terug op niveau en daar voorbij!

Een ongeluk zit in een klein hoekje dus gaat het toch mis, maken we een verantwoord behandelplan voor een spoedige comeback. Sportfysiotherapie is bedoeld voor iedereen die kampt met blessures. Ook als je niet geheel over een blessure heen kan komen of niet meer op het gewenste niveau (terug) kan komen.

Het doel is duidelijk: De sporter weer terug brengen op het oude (of hoger) sportniveau. Neem nu contact op met een specialist bij het PMC om te kijken naar de mogelijkheden. Ook als u geen klachten heeft.

Sporttape kan ook deel van de behandeling zijn bij sportfysiotherapie. Een Sportfysiotherapeut kan adviseren in o.a.:

  • schoeisel in relatie tot de ondergrond waarop gesport wordt
  • het belang van een goede w-up en cooling down,
  • de zin en onzin van stretchen
  • het gebruik en aanleggen van een sportbandage cq. sporttape
  • sportvoeding en sportdiëten geeft de sportfysiotherapeut de passende adviezen.

 

Sportfysiotherapie | De sport bewijst hetWeer optimaal fit op de fiets, dankzij Sportfysiotherapie!

“Drie jaar lang bleef ik tijdens volleybal last houden van mijn rug. Ik wilde te snel en te graag, maar bleef last houden van mijn blessure. In het ziekenhuis bleek uit een foto dat ik een scheurtje in een ruggenwervel heb. Einde van mijn sportcarrière dacht ik….

Toen kwam ik in contact met Rob, een sportfysiotherapeut die bij onze club kwam werken. Hij behandelde me anders dan er tot dan toe gebeurd was en na een paar maanden intensieve therapie en training ben ik blessurevrij. Dat was ongelooflijk, voor het eerst sinds drie jaar! En ik ben nog steeds blessurevrij. Daar zorgt mijn sportfysiotherapeut wel voor!”